Deel uw ervaring als mantelzorger

Over mantelzorg en voor mantelzorgers is veel informatie beschikbaar.  Zoals tips om overbelasting te herkennen en  te voorkomen. Informatie vergaren is één ding, maar soms kan ook de behoefte bestaan om over uw situatie te praten. Want wie voor een ander zorgt, wil misschien zijn verhaal ook delen met een lotgenoot. Vaak heeft men dan aan één woord genoeg. U begrijpt elkaar en u kunt elkaar steun en advies geven vanuit de eigen ervaring. Voor mantelzorgers zijn er diverse mogelijkheden om met andere mantelzorgers in contact te komen. Zo worden er verschillende ontmoetingsbijeenkomsten georganiseerd voor mensen die zorgen voor iemand met een bepaalde aandoening.

 

Het Alzheimercafé, Alzheimer Trefpunt of Alzheimer Theehuis

In het Alzheimercafé, Alzheimer Trefpunt of Alzheimer Theehuis kunnen mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden elkaar ontmoeten onder leiding van een deskundige gespreksleider. De bijeenkomsten starten meestal met een inleiding van een deskundige. Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés, Alzheimer Trefpunten en Alzheimer Theehuizen verspreid door het land. Ongeacht de naam kennen de bijeenkomsten dezelfde opzet, met mogelijk een iets andere lokale invulling. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige. De deskundige vrijwilligers staan u graag te woord. Zij doen er alles aan om een veilige en gezellige omgeving te creëren waarin iedereen tot zijn recht komt.

Ook bij u in de buurt? Kijk op https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/alzheimer-cafe

Café Brein

Café Brein is een trefpunt voor mantelzorgers (maar ook partners, familieleden en vrienden) en getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel. (NAH). NAH kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, een ongeval, een hersentumor of na reanimatie. Elke bijeenkomst staat een onderwerp centraal in een fijne ontspannen sfeer.

https://www.nahcafedenbosch.nl/

 

Het Parkinsoncafé

Het Parkinsoncafé is een ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson en parkinsonisme, hun naasten en andere belangstellenden. In een open en gemoedelijke sfeer kan men elkaar ontmoeten en in gesprek gaan. Tevens wordt er informatie over diverse thema’s aangeboden.

https://www.parkinson-vereniging.nl/vereniging/over-ons/caf%C3%A9s/het-parkinson-caf%C3%A9