Kok Ruud Lansink van Food Connect vertelt

Vraagt u zich weleens af door wie de gerechten, die u via Vivent kunt bestellen, worden gekookt? Dit gebeurt door echte koks, in de Almelose keuken van Food Connect: een partner waarmee wij al enige jaren met veel plezier samenwerken. De koks bereiden niet alleen de verse en vriesverse gerechten, maar bedenken deze ook, en dat is een mooi creatief proces. Want wist u dat zij de gerechten eerst gaan proefkoken en proeven, voordat een gerecht op de menukaart komt? Wij vroegen kok Ruud het “kookschort” van het lijf over de maaltijden.

“Alles wat ik om me heen zie, inspireert mij tot nieuwe recepten. Ik kan door de tuin lopen en aan de hand van een kruid dat ik zie een nieuw gerecht bedenken”, vertelt kok Ruud Lansink. “Koken is een continu proces en elke ingeving kan leiden tot een nieuw recept”. Ruud heeft altijd al interesse gehad in voeding, koken en bakken en kwam via een kleine omweg aan deze droombaan bij Food Connect. Via een bakkersopleiding heeft hij uiteindelijk gekozen voor het koksvak. “En dat past ontzettend goed bij me. Ik krijg er veel energie van wanneer onze klanten echt genieten van de maaltijden”, vertelt hij verder.

Bij Food Connect koken ze met verse ingrediënten, kunt u uw maaltijden volledig zelf samenstellen uit wekelijks 35 nieuwe menu’s en houden ze van variatie. “We zijn gek op ‘Hollandse pot’ maar blijven altijd nieuwsgierig naar nieuwe trends in de gerechten of diëten, zoals zoutarm of glutenvrij. Veel inspiratie voor nieuwe menu’s komt ook voort uit tips die onze klanten ons geven. Op dit moment zijn dat bijvoorbeeld de Aziatische invloeden, die daardoor ook terug zijn te vinden in onze menu’s. De meningen van onze klanten zijn heel waardevol en leiden tot de lekkerste creaties”, sluit Ruud lachend af.

Bestellen kan via www.vivent.uwmaaltijd.nl