Recept februari: Witlof en ham uit de oven

Het goede van witlof: het bevat water, vezels en vele mineralen. Zoals kalium, ijzer en magnesium. En natuurlijk gezonde vitaminen, zoals vitamine B1, B2 en C. Een zeer gezonde groente dus, die in de winter volop te verkrijgen is. 

Ingrediënten: 

  • 600 gr aardappelen 
  • 4 stronken witlof 
  • 2 el peterselie (gesnipperd) 
  • 100 gr ham reepjes gedroogde ham  
  • 5 eieren 
  • 50 gr geraspte kaas 30+
  • 80 ml room 
  • nootmuskaat 
  • boter 
  • peper 
  • zout 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water. 
  2. Halveer de stronken witlof in de lengte en verwijder de harde kern.
  3. Klop de eieren los met de room en de kaas. Meng er de peterselie door en kruid met nootmuskaat, peper en zout. 
  4. Beboter een ovenschaal. Verdeel er het witlof, de aardappelen en de ham over. Schenk er het eimengsel bij en zet 20 minuten in de oven.

 Smakelijk eten!