Walking Sports: bewegingsconcept voor ouderen

Het sociale bewegingsconcept voor senioren: Walking Sports!

Wilt u weer gaan bewegen, maar vindt u het lastig om te bepalen wat uw mogelijkheden zijn? Misschien is Walking Sports dan iets voor u. Walking Sports bestaat uit verschillende bewegingsvormen voor 55+ers die op een rustig tempo worden uitgevoerd. Deze aangepaste spelvormen, gericht op evenwicht, kracht en het geheugen, zijn uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. 

 Walking Sports staat voor plezier, ontmoeten en matig intensief bewegen. Wekelijks een paar uren sporten op een lager tempo. Vooraf samen genieten van een kop koffie en daarna is er een aanbod van veelzijdige bewegingsvormen. De oefeningen worden afgesloten met een balspelvorm of een andere reguliere sport, dit alles onder leiding van een ervaren trainer. 

Wie ouder wordt, verliest spiermassa. Hierdoor kunnen verschillende alledaagse activiteiten moeizamer gaan. Denk hierbij aan het aankleden of het opstaan uit een stoel. Daarnaast heeft een tekort aan kracht direct invloed op het evenwicht. Door regelmatig en veelzijdig te bewegen houdt u het lichaam sterk. Zo voelt u zich langer gezonder en fitter. 

Meer informatie of wilt u in de regio meedoen? Neem dan contact op met BINT buurtsportcoach Dave van Veghel: d.vveghel@bintwelzijn.nl   

Of kom  naar de Walking Sports Clinic op 7 mei in Den Dungen. Deze wordt georganiseerd door Vivent Langer Thuis in samenwerking met ‘Walking Sports’ en de buurtsportcoach. Lees hier meer.