Interview met Joost de Man van Vers aan Tafel

‘Alles draait om aandacht en smaak’

Aandacht geeft smaak! Daar draait het om bij Vers aan Tafel. De vriesverse maaltijdservice bereidt op ambachtelijke wijze de lekkerste maaltijden. Zoals thuis, maar dan in iets grotere pannen.  Vanaf maart start Vivent Langer Thuis de samenwerking met Vers aan Tafel Maaltijdservice en krijgt u als lid van Vivent Langer Thuis maar liefst 10% ledenkorting op alle maaltijden. We vragen Joost de Man (algemeen directeur van Vers aan Tafel) wat Vers aan Tafel zo bijzonder maakt.

 

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Ik ben geboren en opgegroeid in Vught, waar ik ook nog steeds voetbal bij de plaatselijke voetbalclub Zwaluw VFC. Sinds 2018 woon ik in het centrum van Den Bosch. Vanaf mijn 16e werkte ik al bij een maaltijdservice in Vught, waar ik alle facetten van een maaltijdservice heb meegemaakt. Ik heb heel wat aardappelen geschild en uien gesneden toen ik assisteerde in de keuken. Maar ik heb ook bestellingen ingepakt in de vriezer, klanten te woord gestaan bij vragen en de bezorging van de maaltijden gedaan. En nu dus werkzaam als algemeen directeur bij Vers aan Tafel. Ondertussen werk ik al 18 jaar met veel plezier in een sector die zich bezig houdt met voeding voor onze thuiswonende ouderen. Waarbij ik me het afgelopen jaar met name aan het verdiepen ben op gezond oud worden en hoe voeding daaraan kan bijdragen.

 

Aandacht geeft smaak, wat houdt dat precies in? In het algemeen: Aandacht geeft smaak op alle aspecten van onze maaltijdservice. Uiteraard aandacht voor de maaltijd zelf, bij het bedenken van onze recepturen houden wij onze oudere doelgroep in gedachten. Maar óók aandacht voor de bezorging en aandacht voor de klantenservice. Bestellingen kunnen online, maar ook telefonisch worden doorgegeven, wel zo prettig en gezellig. Onze medewerkers maken graag even tijd vrij voor een praatje. Daarnaast worden de maaltijden op een vaste dag bezorgd door onze eigen bezorgers. Zo ziet de klant vaste en vertrouwde gezichten aan de deur. Bovendien verwachten onze bezorgers ook niet dat iemand binnen tien tellen bij de deur staat. Onze klanten zijn niet altijd even mobiel, ze hebben soms een rollator of traplift nodig en we snappen dat het soms wat langer duurt voor iemand de deur kan openen. Bij Vers aan Tafel draait alles om ambacht en persoonlijke aandacht.

 

Wat onderscheidt de maaltijden van Vers aan Tafel van andere vriesverse maaltijdservices? Vers aan Tafel houdt zich steeds meer bezig met gezond en vitaal oud worden. Middels informatieverstrekking wil Vers aan Tafel haar klanten en partners informeren over de het belang van gezond oud worden. Voeding speelt daar een belangrijke rol in, maar zeker ook sociale contacten en mobiliteit. Zo hebben wij naast onze ‘regulieren maaltijden’, ook dieet maaltijden beschikbaar. Denk aan zoutarme maaltijden voor wie zoutarm eet en gemalen maaltijden voor mensen met kauw- of slikproblemen. Maar ook maaltijden in kleinere porties (350 á 400 gram) voor de kleine eters en sinds kort eiwit verrijkte tussendoortjes.

 

Eiwit verrijkte tussendoortjes, wat zijn dat precies? Vers aan Tafel wil vanuit haar expertise een steentje bijdragen aan het probleem van ondervoeding bij senioren. Bij iedereen die ouder wordt gaat spiermassa verloren, daardoor raak je eerder vermoeid en gaan dingen zoals traplopen of een fles opendraaien niet meer zo soepel. Maar mede door het eten van eiwitten, kan spierkracht worden hersteld en behouden. Wij hebben diverse eiwitrijke tussendoortjes in ons assortiment opgenomen, zoals gebak, cake, rozijnenbollen, chocolademousse, muffins en sappen. Hiermee kan het tekort aan eiwitten bij ouderen worden gecompenseerd of aangevuld. Op een eenvoudige manier, zodat eten vooral ook een feestje blijft.

 

Wat zijn enkele tips die je kunt delen om de eetervaring voor senioren te verbeteren? Wij kunnen wel een smaakvolle maaltijd met de juiste voedingsstoffen leveren, maar uiteindelijk ‘moet’ het bord worden leeggegeten. Nodig daarom iemand uit om te eten of maak het gezellig voor uzelf. Eet niet uit de verpakking, maak uw bord mooi op en dek gezellig de tafel. Zet een muziekje op en laat het scherm uit. Hoe meer beleving, hoe beter de maaltijd smaakt én hoe meer u eet!

 

Als algemeen directeur, eet je zelf de maaltijden ook wel eens? En heb je een favoriete maaltijd? Ikzelf eet de maaltijden 3 à 4 keer per week. Op deze manier kan ik zelf toetsen of de maaltijden nog steeds aan de hoogste eisen voldoen. En bovendien is het ook voor mij een enorm gemakkelijke manier om een gezond eetpatroon te hanteren, óók in drukke tijden! Mijn favoriete maaltijd is hete bliksem met braadworst, maar ook het runderlapje met stoofpeertjes en puree doet me denken aan mijn jeugdige jaren.

 

Interesse?

Bij Vers aan Tafel heeft u geen periodieke afnameverplichting maar geldt er een minimale bestelhoeveelheid van zes maaltijden. leden van Vivent Langer Thuis krijgen 10% korting op alle maaltijden. Wilt u meer informatie over de maaltijdservice of een bestelling plaatsen? Neem een kijkje op www.versaantafel.nl/viventlangerthuis voor het volledige assortiment, of neem telefonisch contact op met de klantenservice van Vers aan Tafel via 085 401 64 44 (bereikbaar op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur). Vergeet niet te vermelden dat u lid bent van Vivent Langer Thuis zodat Vers aan Tafel het ledenvoordeel kan verrekenen.