Nieuws van Huis73 bibliotheek

Huis73 aan de Hinthamerstraat te Den Bosch wordt verbouwd.  De bibliotheek van Huis73 gaat tijdelijk verhuizen naar een andere plek!

Vanaf maandag 4 maart opent de bibliotheek de deuren op de locatie: de oude Militaire Rijbaan op Hekellaan 2.

Hier kunt u terecht om boeken te lenen of een krantje te lezen met een kop koffie. De verwachting is dat de bibliotheek daar zo’n twee jaar zal blijven, tot de zomer van 2026. Voor de verhuizing is Huis73 vanaf 19 februari 2 weken dicht. Het pand aan Hinthamerstraat 74 blijft voorlopig wel open voor koffie en creatieve cursussen.  Er wordt verbouwd omdat onderhoud nodig is aan de historische panden van de Hinthamerstraat. Er wordt verduurzaamd en het combineren van de dienstverlening in beide panden wordt nog beter.

 

Bieb aan HuisGelukkig blijft de bibliotheek dicht bij de binnenstad. Wordt het voor u toch te ver om zelf naar de bibliotheek te komen maar wilt u wel graag boeken blijven lezen? Denk dan eens aan de Bieb aan huis-service. De vrijwilligers brengen de boeken graag bij u thuis. Met uw Viventpas kunt u, in combinatie met Bieb aan huis, korting krijgen op uw bibliotheekpas. Wilt u meer hierover weten, bel dan naar (073) 68 02 900 of mail naar biebaanhuis@huis73.nl.

 

Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) 

Ook met de overheid regelt u zaken steeds vaker digitaal. Niet iedereen vindt dat gemakkelijk. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van zorg- of huurtoeslag, rijbewijs verlengen, regelen van een DigiD? Kom langs bij het Informatiepunt Digitale Overheid, we helpen u graag op weg. Een IDO is te vinden in alle bibliotheken van Huis73, u hoeft geen lid te zijn en de service is gratis.