Recept januari: Winterse knolselderij soep

Winterse knolselderij soep

Na een lange wandeling is er niets zo lekker als een kom zelfgemaakte soep. Knolselderij is een veelzijdige groente. Het bevat vitamine C, vitamine B1 en kalium. En in de winter is knolselderij volop verkrijgbaar en niet zo duur.

 

Ingrediënten:

  • 1 knolselderij
  • 1 grote ui
  • 100 gram ontbijtspek of bacon
  • 1 liter (groente) bouillon
  • Enkele takjes verse tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels kookroom
  • 1 el olijfolie

 

Bereidingswijze:

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui, de tijm en de knoflook in de olijfolie. Als de ui glazig is, kunt u de knolselderij toevoegen.  Bak dit ongeveer 2 minuutjes aan.

Voeg daarna de bouillon toe en breng het aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken, totdat de bleekselderij gaar is. Ondertussen kunt u in een pan het spek krokant bakken.

Als de knolselderij gaar is, kunt u de soep pureren met een staafmixer. Doe de room bij de soep en roer even goed door.

Serveer de soep met het gebakken spek.