Geroerbakt varkensvlees met aubergine

Aubergines zitten bomvol met vitamine B, vezels, foliumzuur, magnesium en andere mineralen. De aubergine is de minst calorierijke groente die er is: slecht 18 kcal per 100 gram. Ook bevat een aubergine weinig nitraat en heeft het een cholesterol verlagende werking.
Ingrediënten voor twee personen
- 150 gram zilvervliesrijst
 - 1 ui
 - 1 teentje knoflook
 - 2 aubergines
 - 2 tomaten
 - 1 eetlepel olie
 - 150 gram varkensvleesreepjes
 - peper
 - 2 eetlepels vloeibare margarine
 - 1 theelepel gemalen komijn
 
Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Maak de groente schoon.
 - Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes.
 - Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht.
 - Bestrooi het vlees met peper.
 - Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin.
 - Bak de ui en de knoflook kort mee.
 - Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en eventueel nog wat peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar.
 - Geef de rijst erbij.
 
Eet smakelijk!