Recept augustus: meloensoep met druiven

Met deze frisse soep steel je de show.

Meloensoep met druiven

Meloen bevat: Vitamine C en bètacaroteen, beide zeer sterke antioxidanten welke helpen bij de bescherming van cellen tegen de zogenaamde vrije radicalen. Daarnaast bevat een halve meloen 853mg kalium – bijna 2 keer zo veel als in een banaan-, wat helpt om de bloeddruk te verlagen.
Ingrediënten voor twee personen
  • 2 schijven meloen
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt
  • citroensap of kaneel
  • 100 gram blauwe of witte druiven
Bereiding
  1. Snijd het vruchtvlees van de meloen uit de schil. Pureer het met de yoghurt glad en maak het op smaak met een beetje citroensap of kaneel.
  2. Was de druiven, halveer ze en wip met een scherp mesje de pitjes eruit.
  3. Schenk de meloenpuree in 2 schaaltjes en verdeel de druiven erover.

Eet smakelijk!