Recept juni – picknickrecept (Aardappelomelet)

Aardappelomelet (4 personen).

Ingrediënten

  • 400 gram gekookte aardappelen
  • 4 eieren
  • bieslook, fijn gesneden
  • 1 eetlepel margarine
  • zout en peper
  • 50 gram baconspekjes

 

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in schijfjes.

Klop de eieren los met zout, peper en één eetlepel koud water.

Bak eerst de spekjes in een antikleefpan en laat deze na het bakken goed uitlekken. Bak vervolgens de aardappelschijfjes in de margarine in de koekenpan. Voeg de spekjes bij de aardappelschijfjes.

Giet het eimengsel en de bieslook over de aardappelschijfjes.

Dek de pan af en laat de omelet op een zacht vuur ongeveer in 5 minuten gaar worden. Lekker met een groene salade. Maar ook erg lekker om koud te eten.

Eet smakelijk!