Recept Oktober: Plaattaart met Pompoen

Na een fijne herfstwandeling is een stukje plaattaart met pompoen een ideale en snelle maaltijd. En ook handig om restjes uit de koelkast op te maken. Want op een plaattaart kunt u eigenlijk bijna alles doen. Restjes groente, kaas, vlees en sauzen zoals pesto. En met kant en klaar deeg heeft u tijd over.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 500 gram flespompoen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram rucola
  • 150 gram feta
  • 1 theelepel oregano
  • Handje Pecannoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.  Doe dit in een kom. Pel de rode uien en snijd deze in partjes. Voeg dit bij de pompoen. Hak de knoflook grof en meng dit samen met wat olijfolie, peper, zout en de oregano door de pompoen en uien.
  • Rol het  bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de groente over het bladerdeeg. Verkruimel de feta en de pecannoten over de plaattaart.
  • Bak de plaattaart in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
  • Breng de rucola op smaak met wat peper en zout en iets olijfolie. Verdeel de rucola over de plaattaart en snijd deze in stukken.