Walking Sports clinic – 7 mei

Op dinsdag 7 mei organiseert Vivent Langer Thuis voor haar leden een Walking Sports clinic op Sportpark SC Den Dungen. Het concept achter Walking Sports is ‘lichamelijk en sociaal fit”.  

Tijdens deze ochtend maakt u kennis met diverse spelvormen en sport. Denk hierbij aan hockey en handbal. De sportsessies staan onder leiding van ervaren coaches en de buurtsportcoach. Tevens is er deze ochtend een fysiotherapeut aanwezig die u alles kan vertellen over het Otago-oefenprogramma. Dit is een interventie die uitgevoerd wordt onder begeleiding van een fysiotherapeut. En geschikt is voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder, die een verhoogd valrisico hebben.  De SMART-Floor maakt met sensoren het loopritme en het valrisico voor ouderen inzichtelijk.  

Deelnemers ontvangen een goodiebag met onder andere een flesje water, lunch- en consumptiebon en het speelschema


Jumbo Janssen Den Dungen (Maaskantje 29, Sint-Michielsgestel), sponsort mee aan de inhoud van de goodiebag (flesje water, iets lekkers en een stuk fruit).

Programma 7 mei: 

09.00 – 09.30 uur  Ontvangst in de kantine met koffie/thee en wat lekkers.  

09.45 – 09-50 uur Kort welkomstwoord door Vivent Langer Thuis  

09.50 – 10:00 uur Algehele warming up door ASM coach SC Den Dungen Marga Smits 

10.00- 12:30 uur Sportsessies (de coaches houden rekening met ieders lichamelijke conditie). 

12:30 uur Lunch 

 

Om deel te kunnen nemen aan de sportsessies is een redelijke mobiliteit gewenst: de oefeningen vinden plaats op het gras. (Omkleden kan eventueel in dames of heren kleedlokaal en waardevolle spullen kunt u eventueel afgeven aan de kantinebalie). 

 

 

Heeft u een vraag?