Er zijn tot het einde: VPTZ

Zorgen voor een naaste in de laatste levensfase kan zwaar en ingewikkeld zijn. Niet alleen fysiek, maar vooral ook emotioneel. Dan is het goed om te weten dat u een beroep kunt doen op de bijzondere, toegewijde én deskundige vrijwilligers van VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg). Zij zijn er om te ontlasten, om even de zorg over te nemen en rust te brengen. En vooral om er even helemaal ‘te zijn’ voor diegene die zorg nodig heeft. Zo kan uw dierbare, kunt uzelf en kunnen andere mantelzorgers even op adem komen en daardoor de zorg voor uw dierbare langer volhouden. ‘Er zijn’ voor een ander in de laatste levensfase, daar staan de vrijwilligers van VPTZ voor.

De vrijwilligers van VPTZ kunnen worden ingezet in de gemeenten ‘s-Hertogenbosch, Boxtel, Haaren, Schijndel,  Sint-Michielsgestel, Vught en de plaatsen Vlijmen, Nieuwkuijk en Haarsteeg.  Zij zijn een waardevolle aanvulling op de professionele zorg. De kracht van de vrijwilligers is dat zij zich richten op diegene die zorg nodig heeft en zijn behoeften. Voor de één is enkel ‘er zijn’ in stilte van grote betekenis. Voor een ander is een wandeling maken, een boek lezen of een praatje maken juist meer gewenst.

Een aantal reacties:

“Niet zomaar een buurman die even komt oppassen.” (mantelzorger)
“Het aanpassingsvermogen van een vrijwilliger is gigantisch en dat is prachtig.” (mantelzorger)
“Het zijn echt fijne mensen die veel vertrouwen geven. Ook ‘s nachts blijven ze gewoon wakker. Dat vind ik heel bijzonder.” (mantelzorger)
Ik kon even de rust nemen die ik zo nodig had en ben de vrijwilliger daar zeer dankbaar voor.” (mantelzorger)
“Ik probeer daar te zijn waar de ander is in zijn of haar proces is.” (vrijwilliger)
“Het is een enorme verrijking dat ik dit werk doe. Dat je iemand kunt helpen door er alleen maar te zijn. Je kunt zoveel betekenen door ‘er te zijn’.” (vrijwilliger) 
“Er is niet alleen maar droevigheid. Er wordt ook gelachen. Mensen leven soms ook even helemaal op.” (vrijwilliger)

Meer informatie over VPTZ kunt u vinden op: www.vptzregiodenbosch.nl