Gezondheidsverklaring Rijbewijskeuring

De Gezondheidsverklaring

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is de enige instantie in Nederland die verantwoordelijk is voor het beoordelen van de rijgeschiktheid van bestuurders van motorrijtuigen. Een belangrijk onderdeel van dit proces is het invullen van de Gezondheidsverklaring.

Het doel van de gezondheidsverklaring?

Het doel van de verklaring is om te beoordelen of iemand, zowel lichamelijk als geestelijk, medisch geschikt is om veilig aan het verkeer deel te nemen. Het CBR gebruikt de informatie uit de Gezondheidsverklaring en de daaropvolgende keuringsverslagen om te bepalen of er eventueel aanvullende medische keuringen nodig zijn, voordat iemand het rijbewijs kan aanvragen of verlengen.

Problemen bij het invullen van de Gezondheidsverklaring?

Het aanvragen van een Gezondheidsverklaring kan een lastig proces zijn. Een van de meest voorkomende problemen die mensen tegenkomen, is het feit dat het CBR specifieke informatie van u vereist om de Gezondheidsverklaring in te kunnen vullen. Dit kan variëren van medische aandoeningen, of gebeurtenissen van vroeger .  Zorg er daarom voor dat u alle informatie verzamelt die u nodig hebt om zo de Gezondheidsverklaring zo volledig mogelijk en juist in te kunnen vullen.

Meer informatie over de gezondheidsverklaring kunt u ook lezen op

https://rijbewijskeuringsarts.nl/nieuws/kennis/10/stapsgewijze-gids-gezondheidsverklaring-cbr-rijbewijskeuring