Recept april: Kipcurry met bloemkool

Bloemkool is een veelzijdige groente en kan zowel gekookt, gestoomd als gewokt worden. Bloemkool is dan ook niet voor niets één van de meest gegeten groentesoorten in Nederland. Naast een lekker groente, zit bloemkool ook nog vol goede voedingsstoffen. Zo is bloemkool rijk aan vezels, foliumzuur, vitamine K én vitamine C! Vitamine K is goed voor het behoud van sterke botten en vitamine C helpt het immuunsysteem. Vitamine K zorgt ook mede voor een goede weerstand.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 300 gram basmatirijst
  • 2 el olijfolie
  • 2 el milde (gele) currrypasta
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 500 gram kipfilet in kleine blokjes
  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 8 gram verse koriander fijn gesneden
  • Peper en zout
  • Amandelschaafsel (variatietip)

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin op een laag vuur één minuut de currypasta. Bak de kipfilet stukjes al omscheppend vijf minuten mee. Schep vervolgens de gesnipperde ui en de bloemkoolroosjes erdoor en bak deze op twee minuten mee. Voeg nu de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel zachtjes gaar stoven met de deksel schuin op de pan, voor ongeveer 15 tot 20 minuten.
  3. Breng de curry op smaak met peper en zout en serveer deze met de koriander bij de rijst. Voeg voor de liefhebbers nog wat amandelschaafsel toe.