Kosteloos lenen van hulpmiddelen bij Medicura

Bij Medicura kunt u tijdelijk medische hulpmiddelen lenen. Zo kunt u onder andere rolstoelen, hoog-laag bedden (zorgbedden),  douchezitjes, toiletstoelen (postoelen), kraamhulpmiddelen en tilliften lenen. De kosten van de uitleen (uit het uitleen assortiment) worden door de zorgverzekeraar uit de basisverzekering vergoedt voor een periode van 26 weken.

U bestelt zelf kosteloos de hulpmiddelen die u nodig heeft. Dit kan via de website, telefonisch (088- 007 11 00) of in de zorgwinkel*. Met de gegevens die u aan Medicura doorgeeft, regelen zij de verdere afhandeling en declaratie met de zorgverzekeraar.

Leen tijdelijk een hulpmiddel via uw zorgverzekering

  • Gratis bezorging en retournering van uitleen hulpmiddelen
  • Vandaag voor 17.00 uur besteld is volgende werkdag in huis
  • Vergoed door uw zorgverzekering
  • En zorgvuldig gereinigd.

Heeft u het hulpmiddel na 26 weken nog nodig, dan kunt u voor bepaalde hulpmiddelen terecht bij het Wmo-loket van uw gemeente. En sommige hulpmiddelen zoals een douchekrukje kunt u na de uitleenperiode kopen. Wilt u weten of het door u benodigde hulpmiddel in het uitleen assortiment valt, kijk dan op

https://medicura.nl/hulpmiddelen-lenen/

 

Naast uitleen kunt u bij Medicura ook hulpmiddelen huren en kopen. De vraag of u een hulpmiddel beter kunt lenen, huren of kopen is meestal niet zo eenvoudig te beantwoorden. Dat is afhankelijk van ieders persoonlijke omstandigheden en de voorwaarden van de zorgverzekeraar. Uw twijfel kunt u altijd bespreken met de medewerkers van Medicura. Zij denken graag met u mee en voorzien u van persoonlijk advies.

 

* Thuiszorgwinkels bij u in de buurt:

Boxtel: Liduinahof 35, 5281 AD Boxtel

‘s-Hertogenbosch: Jeroen Bosch Ziekenhuis, Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ ‘s-Hertogenbosch

Oss: Plein Zwanenberg, Gezondheidslaan 1, 5342 JW Oss

Uden: Bernhoven Ziekenhuis, Nistelrodeseweg 10, 5406 PT Uden