Mentaal fit

Wie mentaal fit is, zit niet alleen lekker in zijn vel, maar staat ook positief in het leven en kan problemen beter de baas. Nu hebben we allemaal wel eens een periode, dat het niet zo lekker gaat. En dat we minder energie hebben en ons gestrest voelen. Iedereen kan zijn mentale fitheid verbeteren. Wie een fitter lichaam wilt, gaat sporten. En zo  kan men met kleine oefeningen ook de conditie van de geest trainen.

1. Zorg voor een doel

Wie dingen in het leven doet die hij/zij belangrijk maar vooral leuk vindt, verbetert de mentale fitheid. Dit geeft het leven zin en een goed gevoel.

2. Leef gezond

Gezond eten, voldoende beweging en en op tijd ontspanning geven energie en verminderen stress.

 3.  Leef en geniet bewust

Sommige handelingen en activiteiten kunt u prima op de automatische piloot doen, maar niet alles. Geniet van kleine dingetjes en leef met aandacht voor wat u doet.

4. Investeer in relaties

Iedereen heeft behoefte aan contact met anderen. Vriendschap is belangrijk, maar ook fijn. Het voelt goed te weten dat er mensen zijn die met u meeleven, zowel bij mooie als bij moeilijke momenten. Omgekeerd voelt het ook goed om anderen te helpen wanneer zij het moeilijk hebben.

5. Het glas is half vol 

De manier waarop u nadenkt over ervaringen en gebeurtenissen heeft een grote invloed op hoe u zicht voelt. Als er iets vervelends gebeurt, kunt u proberen hier op een positieve manier naar te kijken.

6. Houd grip op uw leven

Iedereen heeft zijn eigen problemen, daar is niks aan te doen. Maar hoe u ermee omgaat, daar heeft u wel invloed op. Blijf de problemen de baas en ga ze vooral niet uit de weg.  Het helpt om te beseffen dat u op sommige grote problemen geen invloed heeft. Of dat u hulp moet zoeken om ze aan te pakken.