Plannen maken voor 2024

Aan het einde van het jaar, blikken we (met elkaar) terug. Kijken we nog eens naar onze foto’s, halen we herinneringen op, maar maken we soms voorzichtig al wat plannen voor het volgend jaar. Sommigen hebben al vakantieplannen en goede voornemens. Terwijl anderen hier nog niet mee bezig zijn. Door uw eigen Bucket List voor 2024 samen te stellen, kunnen plannen en doelen concreet gemaakt worden.

Wat is een bucket list?
Een bucket list is een lijst met alle leuke doelen die u wilt bereiken, dingen die u nog wilt doen en ervaringen die u wilt opdoen. En dit hoeven geen grote of gevaarlijke activiteiten of ervaringen te zijn.

Waarom een bucket list maken?
Als u geen aandacht geeft aan mooie doelen, plannen of fijne momenten, is de kans groot dat u het grootste deel van uw tijd gevangen raakt in de sleur van dagelijkse activiteiten.
Kijk naar de dingen die u heeft gedaan en de dingen die u van plan bent om te doen. Het hebben van een bucket list herinnert u aan datgene wat echt belangrijk is voor u, zodat u daarnaar kunt handelen. Door er bewust tijd voor vrij te maken, wordt het niet ‘vergeten’.

Voorbeelden van bucket list ideeën

  • Lekker lunchen op een terras met die ene vriend of vriendin die u al een hele tijd niet meer gesproken heeft
  • Met de bus of trein naar een plek waar u al heel lang naar toe wilde gaan
  • Een goede daad of een klein gebaar voor iemand
  • Een nieuwe of misschien zelfs oude hobby oppakken