Praktische hulp voor Mantelzorgers

Praktische ondersteuning bij Mantelzorg

Als mantelzorger zorgt u voor een familielid of kennis. Of helpt u iemand bij de dagelijkse dingen. Mantelzorg begint vaak klein. U neemt bijvoorbeeld wat boodschappen mee voor de buurman of brengt hem iedere avond een warme maaltijd. Maar soms kan de hulpvrager ook een groter beroep op u doen als mantelzorger en kunt u voor verrassende situaties komen te staan. Situaties waarin er van u verwacht wordt dat u beschikt over praktische zorgkennis. Zowel  van het gebruik van hulpmiddelen als van zorgtechnieken. De meeste mensen staan hier eigenlijk nooit bij stil. En maken er in iedere situatie het beste van.  Afgaande op hun gezonde verstand. Er is echter veel informatie te vinden over het praktisch zorgen of welke hulpmiddelen er zijn om te kunnen ondersteunen bij de zorgmomenten.

 

Hulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen op de markt die u bij meerdere zorgtaken kunnen ondersteunen. Zoals hulpmiddelen bij het aantrekken van de steunkousen. Of bij de verzorging op bed zoals een glijlaken. En met het gebruik van een draaischijf of draaikussens wordt het draaien en in- en uitstappen van een auto, (rol)stoel of toilet makkelijker.

Samenwerkingspartner Medicura kan u informeren over de diverse hulpmiddelen en hoe deze te gebruiken. De zorgwinkels beschikken over een groot assortiment aan hulpmiddelen. Deze zijn te lenen, huren of kopen. De medewerkers van de zorgwinkels hebben ervaring in de zorg en kunnen u goed adviseren.

Kijk voor meer informatie op www.medicura.nl of neem telefonisch contact op met 088 – 007 1100

 

Zorgtechnieken

Hoe doet u dat eigenlijk, praktisch en vooral veilig zorgen voor een naaste of voor u zelf? Hoe zorgt u ervoor dat u als mantelzorger niet fysiek over belast raakt, omdat u niet op de hoogte bent van een juiste tiltechniek? En dat de geboden zorg ook veilig gebeurd?

Samen Beter Thuis ondersteunt mantelzorg en zelfzorg met instructievideo’s en adviezen over verzorgen en verplaatsen. Zo zijn er filmpjes over onder andere wassen op bed, lopen aan de arm en aanvullende informatie voor u als mantelzorger.

https://www.samenbeterthuis.nl/