Recept maart: groentekoekjes met kruidendip

Groentekoekjes met kruidendip (voor zes personen)

In deze groentekoekjes worden aardappels en wortels gebruikt. Wortelen bevatten net als andere groentesoorten veel vezels en voedingsstoffen en erg weinig calorieën. Wortelen zijn ook rijk aan bètacaroteen. Daarnaast zijn wortels en aardappels het gehele jaar verkrijgbaar.

Ingrediënten:

  • 500 gram aardappels
  • 800 gram wortels
  • 2 bosjes bieslook
  • 3 eieren
  • Zout, peper
  • 1 tl. Kerriepoeder
  • 6 el olijfolie
  • 300 gram magere yoghurt

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 graden. Schil de aardappels en wortels met een dunschiller. Spoel ze af en rasp ze grof.

Spoel de bieslook af en knip deze in kleine stukjes.

Meng de geraspte aardappels en wortels met de eieren, de helft van de bieslook, peper, zout en kerriepoeder. Maak van het mengsel koekjes.

Bak vervolgens de groentekoekjes in de olijfolie. Houd de koekjes even warm, totdat de dipsaus klaar is.

Roer de helft van de bieslook door de magere yoghurt. En maak de saus op smaak met peper, zout en een beetje paprikapoeder. Serveer de saus bij de groentekoekjes.