Recept maart: maaltijdomelet

Maaltijdomelet met broccoli, aardappel en spek

Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en provitamine A. Ook bevat broccoli foliumzuur en kalium. Daarnaast heeft het net als veel andere groente een goede invloed bij het verminderen van hart- en vaatziekten, darmkanker en diabetes type 2.

Voor één omelet heeft u nodig:

  • Twee eieren
  • 1 gekookte aardappel
  • 1/2 stronk broccoli
  • 50 gram spekreepjes
  • 1/2 ui
  • 1/2 el gesnipperde bieslook
  • scheutje room
  • klontje boter
  • peper
  • zout
  • brood

Bereiding:

  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze kort in licht gezouten water. Spoel de broccoli daarna af met koud water.
  2. Pel de ui en snipper deze fijn. Stoof glazig in een klontje boter. Voeg de spekjes toe en bak een minuutje mee. Houd de uitjes en spekjes apart.
  3. Klop de eieren los met een scheutje room, peper en zout.
  4. Snijd de aardappelen in stukjes. Verhit een klontje boter in een pan en bak er de aardappel en de broccoliroosjes kort aan. Overgiet met het eimengsel en bestrooi met het ui-spekmengsel. Laat de omelet zachtjes stollen.
  5. Bestrooi met gesnipperde bieslook en serveer met brood.

Eet smakelijk!

Een maaltijdomelet is ook een ideale manier om groente (en aardappelen) op te maken.