Recept mei: Spinaziegratin

Spinazie bevat diverse belangrijke mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium. 

Spinaziegratin

Recept van het Voedingscentrum: Spinaziegratin

Spinazie bevat diverse belangrijke mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium.

Ingrediënten voor twee personen
  • 500 gram aardappelen
  • 200 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat
  • 400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 40 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas
Bereiding
  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Breng 150 ml melk aan de kook.
  3. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  4. Maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van. Schep de aardappelpuree in een ovenvaste schaal.
  5. Warm de oven voor op 200 °C.
  6. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
  7. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  8. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de rest van de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
  9. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel en schep dit op de aardappelpuree.
  10. Verdeel de rest van de hüttenkäse erover. Strooi de geraspte kaas erover.
  11. Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar en goudgeel worden.

Eet smakelijk!