Recept november: Kip op jagersmanier

In de maand november is er een groot aanbod aan groenten zoals knolselderij, wortel en champignons. Hieronder vindt u een recept met kip en veel groenten. Lekker met stokbrood of aardappelpuree.

 

Ingrediënten:

  • 4 kippendijfilets
  • 25 gram boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 100 gram ontbijtspek, in reepjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • stuk winterwortel, in stukjes gesneden
  • stuk selderijknol, in stukjes gesneden
  • 150 gram kleine champignons
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 theelepel tijm
  • naar smaak zout en peper

Bereidingswijze (anderhalf uur):

Smelt de boter en olijfolie in een braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin. Voeg na een kwartier , spek, ui, wortel en selderijknol toe en laat dit enkele minuten meebakken.

Roer een dun papje van de tomatenpuree en de witte wijn en giet dit over de stukken kip.

Voeg knoflook, tijm, zout en peper naar smaak toe en laat het geheel ruim 1 uur boven laag vuur sudderen. Voeg enkele minuten voor het einde van de kooktijd de champignons toe. Desgewenst kunnen ook nog ringen gesneden rode of groene paprika worden toegevoegd.

Eet smakelijk!