Recept oktober: Pompoensoep

Pompoensoep (voor 6 personen)

Ingrediënten:

  • 1 flespompoen
  • 2 wortelen
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • stukje gember
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • 1 liter water

 

Naar wens toevoegen:

  • 1 ons uitgebakken pancetta
  • beetje chili snippers
  • gemalen peperkorrels
  • Marokkaanse kruiden ras-en-hanout

 

· Bereiden (voorbereiding 40 minuten)

· Maak de groenten schoon, schil de pompoen en verwijder pitten en snij in stukjes.

· Snijd de wortel in stukjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en hak in kleine stukjes.

· Schil de appel, verwijder klokhuis en snij in stukjes. Pers de sinaasappel.

· Bak eventueel de pancetta uit.·

· Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit: ui, knoflook en gember 3 minuten op lage temperatuur . Voeg de pompoen en wortel toe en bak op 5 minuten op middelhoge temperatuur. Schep het mengsel af en toe om

· Voeg het water, groentebouillon, appel en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

· Pureer met staafmixer en voeg naar smaak nog wat peper, chilivlokken of ras-el-hanout toe.

· Garneer met de uitgebakken stukjes pancetta.

Eet smakelijk!