Recept: Ovenschotel met penne en spekjes

In de maand januari genieten veel mensen van ovenschotels en stamppotten. Wij delen graag een lekker recept van een pasta ovenschotel met u!
Ingrediënten
  • 150 g penne (of een andere pastasoort, zoals fusilli)
  • 1 rode ui
  • 100 g gerookte spekreepjes
  • 360 ml Passata (bijvoorbeeld Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten basilicum of een ander merk gezeefde tomaten)
  • 65 g geraspte jong belegen 30+ kaas
  • Optioneel: Blaadje basilicum ter decoratie

Meer groente toevoegen in de schotel? Voeg dan 300 gram broccoli toe.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Als u broccoli toevoegt in het recept, snijd deze dan eerst in kleine roosjes.
  3. Kook de penne (of andere pasta) in ruim water volgens de bereidingsduur die op de verpakking staat.
  4. Indien u de broccoli heeft gesneden, voegt u deze de laatste 2 minuten toe bij de pasta.
  5. Giet de pasta (en eventueel broccoli) af.
  6. Ondertussen bakt u in een koekenpan de spekreepjes op middelhoog vuur. Hiervoor heeft u geen olie of boter nodig.
  7. Snijd, naar wens, de ui in stukjes of halve ringen en voeg deze toe aan de spekreepjes. Bak de uien enkele minuten mee.
  8. Voeg als laatste de Passata toe en verwarm deze tot het goedje warm is.
  9. Voeg de pasta (en eventueel broccoli) toe aan de saus en roer deze goed toe.
  10. Naar wens kan nog peper en/of zout toegevoegd worden.
  11. Schep alles in de ovenschaal en bestrooi de bovenkant met de jong belegen kaas.
  12. Bak de ovenschotel nog 15 minuten in de oven.

Smakelijk eten!