Recept september: Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Iedereen kan wokken! Het is leuk, lekker en makkelijk.

Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Recept van het Voedingscentrum: Aziatische roerbakreepjes met paddenstoelen

Paddenstoelen bevatten nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels. Paddenstoelen kun je goed gebruiken om te variëren met je groente. Ze zijn geen goede vleesvervanger.

Ingrediënten voor twee personen
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 paksoi
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 100 gram oesterzwammen
  • 100 gram kastanjechampignons
  • ½ pepertje
  • 100 gram taugé
  • 200 gram bieflap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap manis
Bereiding
  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de paksoi schoon en snijd de paksoi in repen.
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
  4. Maak de paddenstoelen schoon. Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
  5. Snijd het stukje peper klein.
  6. Was de taugé onder stromend water.
  7. Snijd de bieflap in smalle reepjes.
  8. Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de peper en de gember snel bruin.
  9. Meng de ketjap erdoor.
  10. Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
  11. Roerbak de paksoi in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  12. Meng de paksoi door het vlees en geef de rijst erbij.

Eet smakelijk!