Broccoli is een populaire groente. Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, ijzer en betacaroteen. Wist u dat, hoe donkerder de broccoli van kleur is, hoe meer betacaroteen er in zit. Deze stof wordt in het lichaam omgezet tot vitamine A en is erg goed voor het immuunsysteem. Broccoli is een veelzijdige groente.
Ingrediënten (2 personen):
- Scheutje olijfolie
- 1 ui
- 1 groentebouillon blokje (tot 2, afhankelijk naar smaak)
- 250 gram broccoli
- 100 ml kookroom
- Verse bieslook
- 500 ml water
- Optioneel: 125 gram spekjes of reepjes gerookte zalm
- Optioneel: handje nootjes
Bereidingswijze:
- Verhit olie in de soeppan.
- Snipper de ui en fruit deze ongeveer 2 minuten in de pan.
- Voeg de broccoli roosjes toe en het water en laat dit koken.
- Voeg de groentebouillonblokjes toe en wat bieslook en laat dit 10 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer glad.
- Voeg de kookroom al roerend toe.
- Optioneel: Bak de spekjes gaar en voeg deze toe aan de soep. Of voeg de reepjes zalm toe.
- Optioneel: voeg een handje nootjes toe als garnering van de soep.
Eet smakelijk!