Terugblik Veiligheidsmarkt 9 juni

Op 9 juni (Kentering, Rosmalen) vond de Veiligheidsmarkt plaats; een interactieve middag met lezingen, een informatiemarkt en een pubquiz. Het gehele aanbod van deze middag stond in het teken van veiligheid, zowel in als om huis als in het verkeer.

In de grote zaal werden de bezoekers ontvangen met een kleine lunch. Tevens was hier de informatiemarkt; stands van zowel samenwerkingspartners van Vivent Langer Thuis zoals Autorijschool Coenen, Medicura, VGZ, UWassistent, Audicien Oog voor Oren, Notaris Huijbregts, Seniorweb als de Rabobank. Daarnaast was er een stand voor uitleg over medicatieveiligheid met de Medido (medicijndispenser) en Veilig Thuis. Veel bezoekers hebben de informatiemarkt bezocht; een fijne en laagdrempelige manier om informatie te verkrijgen.

Deze middag waren er lezingen van Veilig Verkeer Nederland, het Rode Kruis en samenwerkingspartner Relians Safety & Security. Respectievelijk werd er ingegaan op veiligheid in het verkeer bij het ouder worden, hoe bereid ik me goed voor op een calamiteit (o.a. overstroming, stroomuitval) en hoe kan ik mijn woning veilig(er) maken. Met de pubquiz kon iedereen tenslotte zijn kennis testen over veiligheid in het algemeen.