Terugblik: Vivent Langer Thuis Dag 7 oktober

Vivent Langer Thuis kijkt met trots terug op een prachtig evenement. Op 7 oktober vond de Vivent Langer Thuis Dag plaats.  Een dag vol gezelligheid,  informatie over onder andere langer thuis wonen en leuke activiteiten.

De dag werd geopend door niemand minder dan Olga Commandeur. In het openingswoord ging zij in op het belang van bewegen en dat bij het ouder worden de spierkracht minder wordt. ‘Bewegen kan ook gemakkelijk thuis, met kleine oefeningen die u in het dagelijks leven kunt inbouwen’. Ook tijdens de workshop heeft ze met de bezoekers wat kleine oefeningen gedaan. Gezond ouder worden, was ook het thema van de lezing van dokter Tamara, een interactieve lezing die in samenwerking met VGZ werd aangeboden. Met beiden kon men na afloop ook in gesprek. Op meerdere momenten op de dag kon men een lezing volgen over het levenstestament door de notaris.

Verder was er een ruim opgezette informatiemarkt. Met diverse stands met producten en diensten die het langer thuis wonen kunnen ondersteunen, een maaltijdproeverij en een test mat om het looppatroon en valrisico te beoordelen en .  Ook was er de mogelijkheid tot het volgen van een workshop dot-art. Het smartlappenkoor Onbekrommert en troubadour Willem zorgden voor de muzikale ondersteuning. In de middag kon men nog genieten van een mooie dansdemonstratie.

“Dit is echt een dagje uit en we zijn ook weer wat wijzer geworden”.