Terugblik Bijeenkomst ‘Voorkom vallen’

Woensdag 29 mei namen 68 leden van Vivent Langer Thuis deel aan de lezing Voorkom vallen , die werd verzorgd door fysiotherapeut Zwanette en ergotherapeut Leonie.
In Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel werden de leden om half twee ontvangen met een kopje koffie of thee en een soesje. Vervolgens werd de interactieve presentatie gegeven die de volle aandacht van de leden kreeg. Mensen deelden hun ervaringen met vallen (en opstaan) en daaruit bleek hoeveel valrisico’s er in en om huis zijn waarvan we ons niet bewust zijn. Dankzij de interessante presentatie, die vol met “Oh ja-momenten” zat, werd bewustwording gecreëerd. En dat is van groot belang om valgevaar te beperken.

Er werd geoefend met balans houden, hoe je het best opstaat, hoe je je spieren sterk houdt (verrassend eenvoudig!) en hoe je je huis veilig maakt door bijvoorbeeld snoeren weg te werken, losliggende vloerkleden te fixeren of (nog beter) weg te halen, welke (loop)hulpmiddelen er zijn en hoe je ze moet gebruiken. Heel veel goed toepasbare informatie.
En alhoewel deze lezing meermaals is gegeven, was het enthousiasme er niet minder om. De bezoekers waardeerden de lezing mét actieve oefeningen gemiddeld met een 8½ !
Het was een heel fijne middag en de leden gingen wijzer terug naar huis.