Herken en voorkom Ondervoeding

Voeding voor ouderen

Voeding is belangrijk voor het lichaam. Vooral voeding voor ouderen. Het zorgt ervoor dat uw lichaam goed zijn werk blijft doen. Vaker hebben 50+ers te maken hebben met ondervoeding. Ook kwetsbare ouderen, chronisch zieken, of mensen die een grote operatie hebben ondergaan, hebben een grotere kans op ondervoeding. En ondervoeding wordt helaas niet direct herkend. Bij thuiswonende ouderen (zonder thuiszorg) van 75 jaar en ouder, is zo’n 20 procent ondervoed. Niet alleen deze ouderen maar ook (jong) volwassenen kunnen te maken krijgen met ondervoeding.

Ondervoeding

Valt u snel of veel af? Dan wordt ondervoeding vaak wel herkend. Maar soms is ondervoeding moeilijk te herkennen. Ook iemand met overgewicht kan ondervoed zijn. Te snel of onverwachts afvallen is nooit goed voor uw gezondheid. U krijgt dan te weinig calorieën en eiwitten binnen. Maar ook te weinig vitamines en mineralen. Uw lichaam gaat reserves opmaken. Deze reserves haalt het lichaam uit vet, en later uit spieren. Uw spieren worden slapper. Hierdoor kunt u sneller vallen en bent u sneller moe.  Gelukkig zijn er veel producten die u kunnen helpen uw spieren te herstellen. En uw kracht te behouden of terug te krijgen. Ondervoeding leidt verder tot mindere weerstand en minder snel herstel bij ziekte.

Wij helpen graag om ondervoeding te voorkomen of tegen te gaan

Samen met VGZ willen wij uw en onze leden graag helpen om ondervoeding te voorkomen of tegen te gaan. Wat ondervoeding met het lichaam doet. En hoe wordt het herkend?

Maar ook wat men zelf kan doen. Met praktische tips over hoe men gezond en eiwitrijk kan eten. Ga naar www.vgz.nl/voeding-voor-ouderen voor meer informatie en tips over eiwitrijke voeding en ondervoeding