Recept december: Lamshaasje met kruidenjus

De kruidenjus maakt het vlees lekker mals.

Spruitjes zijn super gezond. Ze bevatten een hoge concentratie van vitaminen en mineralen, samen met essentiële voedingsvezels. Spruitjes bevatten vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en vitamine K.

Ingrediënten voor twee personen

  • 6 aardappelen
  • 400 gram spruitjes
  • 2 lamshaasjes
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • mespunt gedroogde rozemarijn
  • oregano
  • 1 eetlepel rode bessengelei

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de spruiten schoon. Kook de spruiten in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  3. Bestrooi het vlees met wat peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin het vlees op hoog vuur in ca. 8 minuten bruin.
  5. Neem het vlees uit de pan, leg het op een voorverwarmde schaal en dek het af met een dubbel vel aluminiumfolie.
  6. Roer de rozemarijn en oregano door de margarine en voeg de bessengelei en 100 ml water toe. Roer al het aanbaksel los. Maak de jus op smaak met peper.
  7. Snijd de lamshaasjes in dikke plakken en giet de jus er over. Geef de aardappelen en spruitjes erbij.

Eet smakelijk!