Recept december Ratatouille

Smakelijk groentegerecht voor 4 personen (vegetarisch)

Benodigdheden:

  •  1 grote ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 puntpaprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 4 takjes tijm – gemalen peperkorrels
  • klein zakje Parmezaanse kaas

 

Bereiding:

  1. Pel en snipper de ui en knoflook
  2. Haal de tijmblaadjes van de takjes
  3. Snijd de courgette, bleekselderij, aubergine en puntpaprika klein
  4. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui op laag vuur
  5. Als de ui glazig is voeg dan de fijn gesneden groenten toe en laat langzaam garen
  6. Voeg knoflook, tijm en vers gemalen peper toe
  7. Als de groenten beetgaar zijn voeg dan de tomatenpuree toe en vervolgens de gepelde tomaten schep alles goed om en laat het nog 30 minuten op laag vuur stoven
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden en schep de ratatouille in een ovenschaal en strooi boven op de Parmezaanse kaas, laat er een mooi kaaskorstje op komen door de grill 10 minuten te gebruiken

 

Eet smakelijk!