Gezond blijven leven

Om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen is het van belang dat u goed aan uw gezondheid blijft werken. Nog voordat u kwaaltjes krijgt, maar ook als u deze al heeft. Denk hierbij uw voeding, verzorging en uw fitheid. Vivent Langer Thuis ondersteunt u met diverse mogelijkheden hierin. Wij werken samen met onze partners om u hiermee van dienst te zijn. Zo zorgen we er samen voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Met onderstaande organisaties werken we samen aan uw gezondheid.

Sportscholen
In het werkgebied van Vivent Langer Thuis hebben we samenwerkingen opgebouwd met diverse sportscholen die diverse beweegactiviteiten onder deskundige begeleiding aanbieden. Met de Viventpas ontvangt u ook een aantrekkelijke korting op diverse abonnementen.
Kijk eens bij de aanbiedingen van Sportcentre de Dieze in ‘s-Hertogenbosch.

Gezonde voeding
Zou u het ook zo heerlijk vinden om niet te hoeven koken en toch te genieten van vers, gevarieerd en lekker eten? Want soms komt koken er gewoon niet van: u heeft een drukke dag, bent laat thuis of het koken gaat u niet meer zo gemakkelijk af. Probeer dan eens de gerechten van Food Connect. U heeft elke week de keuze uit een ruim aanbod van heerlijke gerechten die u zelf kunt samenstellen of al door onze koks zijn samengesteld. Heeft u een dieet? We houden ze rekening mee!
De koks koken vers, gevarieerd, lekker en bewust uw verse gerechten voor in de koelkast of vriesverse gerechten. Uw gerechten worden door onze eigen bezorgers persoonlijk thuisbezorgd.

Informatiebijeenkomsten
Bij Vivent Langer Thuis doen we graag aan preventie. Dus voorkomen, zodat u langer thuis kunt blijven wonen. Daarvoor willen we de kennis die we jarenlang hebben opgedaan met u delen. Onze zorgprofessionals en onze samenwerkingspartners verzorgen in uw regio workshops, lezingen en presentaties.
Hou deze website in de gaten, zodat u met een gezellig samenzijn ook nog wat tips meekrijgt om langer thuis te kunnen blijven wonen.

Verzorging en ontspanning
Inspanning is belangrijk, maar ontspanning net zo goed. Ook daar heeft Vivent Langer Thuis partners in gevonden die u kunnen helpen met de juiste verzorging van bijvoorbeeld uw huid en voor ontspanning. Er zijn verschillende mogelijkheden en ze kijken graag samen met u wat er bij u past.

Hulpmiddelen

Soms heeft u ook hulpmiddelen nodig om gemakkelijker door het leven te gaan of om de hedendaagse kwaaltjes op te vangen. Partners als de Nederlandse Huisopticiens helpt u thuis met oogdrukmetingen en oogmetingen. De zorgwinkel van Medicura kan u adviseren over de uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen op het gebied van mobiliteit, gezondheid, zelfredzaamheid en comfort voor een vitaal leven.