Globale jaarplanning Vivent Langer Thuis

Dit jaar werken we elke maand met een thema om hier informatie over te bieden en activiteiten voor te organiseren. Afhankelijk van de corona maatregelen worden er verschillende evenementen georganiseerd. De thema’s voor 2022 zijn:

Januari: Goede voornemens

  • We delen graag een recept van een ovenschotel met u, voor de koude winterdagen
  • Er staat een poster met tips voor goede voornemens voor u klaar. Deze kunt u hier vinden.
  • Een nieuw jaar staat voor een nieuw begin. We wachten niet op de voorjaarsschoonmaak, maar zorgen ervoor dat we in januari weer met een schone lei beginnen. We hebben de Konmari-methode voor u uitgediept. Het artikel vindt u hier

Februari: Geldzaken

In februari gaan we ons samen richten op geldzaken. Geldzaken kan voor de ene persoon een moeilijk onderwerp zijn en voor de ander het normaalste onderwerp dat er is. In deze maand bieden wij u tips om te besparen op de dagelijkse uitgaven en geven wij u informatie over wat u allemaal wel niet kan regelen rondom geldzaken. Besparen in een steeds duurder wordende tijd kan moeilijk zijn daarom nemen wij u mee in het onderwerp: Besparen? Maar hoe dan?

Maart: Mentaal fit

De meeste goede voornemens van het nieuwe jaar hebben te maken met gezond leven en gezond eten. Een belangrijk onderdeel van een gezond leven is het mentaal fit blijven. Denk hierbij aan puzzelen of het lezen van een boek. Door het geheugen te blijven trainen blijft u zowel fysiek als mentaal fit.

In maart ontvangt u een mini-magazine. We zijn gestopt met de nieuwsbrieven, maar zorgen dat er nu per kwartaal een dun boekje bij u op de mat ligt met uitnodigingen voor bijeenkomsten, relevante informatie over thema’s en informatie over onze samenwerkingspartners.

April: Dementie

Deze maand gaan we ons richten op een veel voorkomende ziekte, namelijk dementie. Wellicht heeft u zelf dementie, heeft u een naaste met dementie of kent u iemand met dementie, of wil u geïnformeerd worden over dit onderwerp.

  • We bieden een theatervoorstelling aan waarbij u een helder beeld krijgt van dementieproces. Lees hier meer informatie over het programma, inhoud en de data van de voorstellingen.
  • In het mini-magazine laten we onder andere een casemanager dementie aan het woord en brengen we het gepersonaliseerde geheugenkussen (belevingskussen) onder de aandacht.

Mei: Voorkom vallen

  • Deze maand geven wij u verschillende beweegtips en oefeningen om uw spieren fit te houden.
  • Ook bieden we een informatiebijeenkomst met tips om vallen te voorkomen.

Juni: Veiligheid

In juni valt het tweede minimagazine op de mat met alle belangrijke informatie van dat moment. Ook krijgt u meer informatie over onze samenwerkingspartners en het voordeel dat u bij hen kan ontvangen. Juni staat in het teken van veiligheid, in en om huis, maar ook in het verkeer. Om hiervoor geïnformeerd te zijn, bieden wij u in deze maand een evenement aan. Meer informatie volgt nog.

Juli: Positieve gezondheid

 {meer informatie volgt} 

 

Augustus: wet- en regelgeving

{meer informatie volgt} 

 

September: Gezondheid

Zoals bekend is in beweging blijven erg belangrijk voor uw gezondheid. Elke beweging hoe klein dan ook zorgt ervoor dat uw spieren op gang blijven en u langer zelfstandig vooruit kunt. Na het succes van vorig jaar bij de Clinic Oldstars willen wij deze clinic opnieuw aanbieden in de maand september, mits de maatregelen dat toelaten. Een ochtend samen sporten op uw eigen tempo en onder begeleiding van verschillende trainers. De uitnodiging ontvangt u in juli of augustus.

Daarnaast ontvangt u in september het derde mini-magazine.

Oktober: Palliatieve zorg

Oktober staat in het teken van de palliatieve zorg. Een onderwerp waar we bij voorkeur zo min mogelijk mee bezig willen zijn. Maar waarmee we uiteindelijk allemaal te maken krijgen. Samen met de verpleegkundigen palliatieve zorg wordt u deze maand een evenement aangeboden, waarin wordt uitgelegd wat er mogelijk is aan zorg in de laatste levensfase.

November: Mantelzorg

In november staat mantelzorg centraal. Nu de zorg onder steeds meer druk komt te staan, wordt meer en meer verwacht van de mantelzorgers. Wij willen u in deze maand daarom ontspanning bieden. We organiseren een filmmiddag en geven tips over hoe te ontspannen in drukke tijden. De uitnodiging voor de filmmiddag ontvangt u te zijner tijd.

December: Geestelijke gezondheid

In december ontvangt u het nieuwe magazine voor het jaar 2023.